fremhevet bilde

Aktuelt

BG er prekvalifisert på E39 Betna-Hestnes

Bertelsen & Garpestad er en av tre som er prekvalifisert og videre i konkurransen om bygging av E39 Betna-Hestnes.

Statens vegvesen tar med seg tre leverandører videre i konkurransen om prosjektering og bygging av 13 km ny veg mellom Betna og Hestnes, på E39-strekningen Molde – Trondheim.

Følgende firma og hovedkonsulenter er vurdert å ha den mest relevante erfaringen for oppdraget og er utvalgt:

  • Bertelsen & Garpestad AS med prosjekterende Sweco Norge AS
  • Hæhre Entreprenør AS med prosjekterende Aas-Jakobsen AS
  • Arbeidsfellesskapet Johs. J. Syltern AS/Metrostav Norge AS med prosjekterende AFRY Norge AS

Strekninga Betna-Hestnes, som er en del av ny E39 Betna-Stormyra, omfatter prosjektering, samt bygging av 12 konstruksjoner og 12,8 kilometer ny europavei. Det meste av den nye veien vil ligge utenfor dagens vei. Totalentreprisen har en beregnet byggetid på cirka tre år, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

– Vi er fornøyd med interessen fra markedet og ser fram til å starte opp dialogen med godt kvalifiserte entreprenører og konsulenter, sier prosjektleder Odd Helge Innerdal i meldingen.

Vegvesenet vil invitere hver enkelt til oppstartmøte i april. Oppstartmøtene skal sikre at alle har rett forståelse av forutsetningene og rammene for konkurransen.

Etter oppstartsmøtene er det planen at firmaene skal levere inn første tilbud innen 30. juni. Det er deretter planlagt at Statens vegvesen skal møte de enkelte til forhandlinger, før de skal levere sine endelige tilbud innen 26. september.

Anskaffelsesprosessen er forventet å være ferdig utpå høsten, med antatt kontraktsignering i oktober.

Aktuelt

scroll til toppen