fremhevet bilde

Aktuelt

ÅRETS OPPLÆRINGSBEDRIFT SØR-ROGALAND 2018

Bertelsen & Garpestad er stolte og ydmyke over å ha blitt kåret til ÅRETS OPPLÆRINGSBEDRIFT SØR-ROGALAND 2018. Utmerkelsen er i regi av OKAB Sør-Rogaland og MEF.

Kriterier

✓ Bedriftens engasjement i opplæringsspørsmål og tilrettelegging av opplæring i egen bedrift.
✓ Bedriftens inntak av inntak til lærlinger og holdninger til dette.
✓ Ser nødvendigheten av nyrekruttering.
✓ Holdning til HMS og verneutstyr generelt.
✓ Bedriftens gode samarbeid med OKAB

Årets opplæringsbedrift er en bedrift som har lange tradisjoner og godt samarbeid med OKAB. Det er en bedrift som har vært flinke til å rekruttere og tilrettelegge for lærlinger, både de som kommer fra skolen på Øksnevad så vel som fra andre skoler i landet. Bedriften har vært oppe i 15 lærlinger, men også hatt 4-6 lærlinger, dette av forskjellige grunner både som arbeidsmengde og tilgang på lærlinger. Bedriften har også gode holdninger til det med HMS og verneutstyr generelt, de har også de senere årene vært veldig klare på det med nødvendigheten av nyrekruttering og har et bra system for å følge opp lærlingene sammen med OKAB. I årenes løp har det vært flere dyktige faglige ledere i tillegg til de som har vært ansvarlige for lærlingene. Bedriften har lærlinger i 3 fag for tiden med faglige ledere i hvert fag. Den personen som har hovedansvaret for lærlingene nå er en person som er meget engasjert, meget ordentlig med det han foretar seg i tillegg til at han er PÅ, både lærlingene og faglige ledere og OKAB.

• Årets opplæringsbedrift ble startet av to karer i 1959. (Snekkere) Allerede i 1966-1967 passerte omsetningen 1,9 mill. Bedriftens arbeidsområder er til fjells, til sjøs, i lufta, under havet og i senere tid også tunelldrift. I dag har bedriften nærmere 200 ansatte og en omsetning på ca.800 mill. Bedriften har for tiden 9 lærlinger og har allerede skrevet nye avtaler med 5 nye lærlinger som begynner etter skoleslutt.

Aktuelt

scroll til toppen