fremhevet bilde

Aktuelt

B&G ekspanderer. Kjøper 51 % av akjsene i Industritoppen Invest AS.

Bertelsen & Garpestad AS kjøper 51 % av aksjene i Industritoppen Invest AS, som eier Gauslå Holding AS , Gauslå Invest AS og E. Gauslå & sønner AS.

Gauslå Invest eier i bl.a følgende selskaper :
Bliksåsen Panorama AS – eierandel 50 %
Blakstadheia Næringspark AS – eierandel 29 %
Skarsbu Næringspark AS – eierandel 50 %.

Ekspansjonen er et ledd i B & G sin overordnede strategi om å være et nasjonalt selskap og det ledende entreprenørfirmaet regionalt.

E.Gauslå & Sønner AS som har ca. 50 ansatte og omsetter for ca. 100 millioner kr. årlig er et veldrevet familieselskap fra Arendal med Øystein Gauslå som daglig leder.

Øyvind Langemyr , daglig leder i Bertelsen & Garpestad AS, er også fra Arendal , så de to kommuniserer bra og snakker ” samme språk “.  Gauslå har dedikerte og flinke medarbeidere og god kontinuitet i arbeidsstokken, noe vi i B&G verdsetter.

Kjøpet vil gi begge selskaper fordeler med større innkjøp, mer kompetanse , større kapasitet , og synergier generelt.

Spesielt vil det bli et nytt samarbeid for Gauslå med BG selskapene Egersund Betongteknikk og BG Eiendom  på utvikling av boliger.

Egenkapitalen i selskapet er på 32.7 % som tilfredstiller B & G sitt krav om 30 % EK. Gjeldsgraden er lav , og gir rom for å øke resultatgraden og omsetning ytterligere.

Dette vil styrke oss i arbeidet med å få de gode kontraktene for Statens vegvesen og Nye Veier, samt ut mot det lokale og regionale markedet.

En omfattende Due Diligence er utført og viser god underliggende drift , god ekspertise på VA-anlegg , bra ” know-how ” og ønske om å være en solid aktør i sørlandsmarkedet.

B & G er glade for å jobbe sammen med dette flotte firmaet i fremtiden og skal fremdeles begeistre og ta ansvar lokalt.

Bertelsen & Garpestad AS omsatte i 2019 for 1.2 milliarder kr. med et bruttoresultat på over 100 millioner kr. og har nå 1.2 milliarder i ordrereserve. Konsernet omsatte for nærmere 1.6 milliarder kr.

Aktuelt

scroll til toppen