fremhevet bilde

Aktuelt

Bertelsen & Garpestad søker 7 nye lærlinger

Bertelsen & Garpestad har nylig inngått nye store kontrakter og derfor er det mer viktig enn noen gang å rekruttere gode fagarbeidere til bransjen. Derfor øker vi i år antallet lærlingstillinger og søker syv engasjerte ungdommer til fem ulike fag.

Bertelsen & Garpestad satser på ungdommen

Det lokale entreprenørfirmaet har i en årrekke satset på å rekruttere lærlinger til bedriften. De er fremtiden og vi ser viktigheten av å få dem inn tidlig for å gi dem et godt grunnlag og bestå fagprøven. Samtidig som vi lærer dem vår bedriftskultur, for det er jo ikke til å legge skjul på at vi tar inn lærlingene med mål om å kunne tilby dem alle fast jobb etter bestått fagprøve, forteller Paul Ivar Hov som er ansvarlig for lærlingene i bedriften.

Jeg var lærling i bransjen selv en gang og vet hva som kreves og ønskes av lærlingene, og like viktig hva lærlingene ønsker av oppfølging av bedriften.

Bertelsen & Garpestad har virkelig lykkes i arbeidet med lærlingene. I 2018 ble de kåret til den beste Lærebedriften i Sør-Rogaland og i 2019 var de en av seks nominerte til prisen i Norge. Det er vi veldig stolt av sier daglig leder Øyvind Langemyr. Som fortsetter med å skryte av jobben Paul Ivar og alle andre gjør for at deres lærlinger skal lykkes.

De får hver sin fadder når de kommer på ulike prosjekt rundt omkring i landet som skal følge de opp og rettlede dem.

Som bedrift har vi fokus på at det ikke er forskjell på fast ansatte og lærlinger. Alle våre lærlinger er invitert med på alle sosiale tilstelninger vi har. Alt fra pizzakvelder, sommerfest, julebord eller firmatur. Alle inkluderes, forteller Paul Ivar.

Bli med på laget som flytter fjell

Bertelsen og Garpestad tar oppdrag over hele Norge, og man må være villig til å reise på anlegg for å være en del av laget. Det er jo egentlig en fantastisk mulighet til å få sett en del av dette flotte landet vårt. I tillegg er det utrolig gøy å kunne dra tilbake å kjøre en vei og kjenne på følelsen av stolthet å kunne si – dette har jeg vært med på å bygge!

For neste inntak som har søknadsfrist 1. februar har vi syv lærlingplasser innen fem fagfelt:
Anleggsmaskinførerfaget
Vei og anleggsfaget
Fjell- og bergverksfaget
Sveisefaget
Anleggsmaskinreperatør

Vi ser etter engasjerte ungdommer som vil noe og som har en god innstilling. Karakterer er ikke det viktigste for oss, men du må ha bestått i alle fag slik at du kan ta fagprøven sier Paul Ivar. Fravær derimot er viktigere for oss. Det er selvsagt lov å være syk, men har du et stort udokumentert fravær så vil du nok dessverre ikke være rett person hos oss. Men la heller ikke det stoppe deg i å sende inn en søknad. God motivasjon og rett positiv holdning i læretiden, er avgjørende får å få muligheten til fast jobb i Bertelsen & Garpestad.

Hvordan er det å være lærling i B&G?

Våre lærlinger forteller at de stortrives, blir godt tatt vare på og inkludert. Vi får mye ansvar og får prøvd oss tidlig på ulike oppgaver. Det kan høres litt skummelt ut – men det er det ikke, vi har alltid tryggheten med fagansvarlig og fadder som aldri er langt unna. Vi får lov til å prøve og feile, det er jo slik vi kan lære forteller Sean Daniel Tesaker. Han jobber i Bodø på et prosjekt og er en del av laget som skal bygge vei til Rønvikfjellet på oppdrag av Bodø kommune.

– For meg passer det helt perfekt å jobbe på anlegg med 14 dager på og 14 dager av. I tillegg tjener man bedre når man er på anlegg. Det gjelder også for oss lærlinger. Forteller Sean som ikke er i tvil om at han anbefaler andre gutter og jenter å søke læreplass hos Bertelsen & Garpestad.

Magne Andre Skadberg er enig og anbefaler alle som ønsker lærlingplass å søke hos B&G.

– Jeg fikk læretiden min her og bestod fagprøven i sommer med glans. Nå er jeg fast ansatt og gleder meg hver dag til å gå på jobb med denne fine gjengen.

Søk lærlingplass

Søknadsfrist 1. februar
Mer info og søknad sendes www.bg.no/laerling

Spørmål: kontakt Paul Ivar Hov paul.ivar.hov@bg.no eller tlf 975 78 583.

Lærling Magne Andre Skadberg foran en gravemaskin

Magne Andre Skadberg var lærling i B&G – og i sommer bestod han fagprøven i anleggsmaskinførerfaget! I løpet av læretiden hans i B&G AS har han vært i praksis på ulike prosjekter som FV 714 Åstfjordkryssinga, Krokstadøra og Våga fossen Settefiskanlegg.

Lærling Andreas W. Efteland på en byggeplass

Andreas W. Efteland var lærling i B&G – i sommer bestod han fagprøven i anleggsmaskinførerfaget! I løpet av læretiden hans i B&G AS har han vært i praksis på ulike prosjekter som Langholmen, lokale anlegg og nå på Maudal Kraftanlegg.

Lærling Anders Nedrejord

Anders Nedrejord var lærling i B&G – og i sommer bestod han fagprøven i anleggsmaskinførerfaget! I løpet av læretiden hans i B&G AS har han vært i praksis på ulike prosjekter som FV 410 Tvedestrand og På E39 skurve og nå på Maudal Kraftanlegg.

Aktuelt

scroll til toppen